Ev-Dish

Pastai cu smantana si mamaliguta

  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatesc pastai. E o masa usoara si satioasa, iar cel mai important usor de facut. Stiati ca pastaile pe langa vitamine,fibre , au un continut mare si de proteine si dupa mai multe studii, acestea impiedica aparitia cancerului ? In fine, in concluzie sunt mega sanatoase 🙂 Asa ca trec la gatit si las povestile. Spor si voua dragilor !

Ingrediente

800 gr pastai
1 ceapa rosie
1 legatura ceapa verde
4 catei de usturoi
350 ml smantana
1 cana faina de porumb
1 pahar de vin alb
Ulei masline
Patrunjel
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se spala, se curata pastaile si se rup in jumatati.
2
Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul.
3
In putin ulei se caleste ceapa si usturoiul pana ce se inmoaie.
4
Se adauga pastaile, se asezoneaza si se amesteca.
5
Se adauga vinul si se lasa pe foc pana ce pastaile sunt fierte.
6
Se adauga smantana, patrunjelul si se mai lasa pe foc putin pana ce prinde consistenta dorita. Daca preferati sosul mai gros puteti adauga putina faina in sos si o lasati sa fiarba.
7
Intre timp se pune faina de porumb la fierit in 3 cani de apa (cu putina sare) clocotind.
8
Pofta buna!