Ev-Dish

Paine umpluta la cuptor

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi m-am gandit la un mic dejun copios si anume paine umpluta cu o compozitie de omleta. E un mic dejun foarte consistent si copios. Eu il mai pregatesc si ca gustare cand ma grabesc si nu am timp de piguleala. Arata si foarte bine si putin mai sofisticat decat o simpla omleta. Branza dupa ce se topeste ii da o consistenta foarte cremoasa iar in combinatie cu painea ce devine usor crocanta ii da o savoare foarte placuta. E foarte simplu de facut! Spor!

Ingrediente

1 paine intreaga si nefeliata
5 oua
Branza topita triunghiuri
Branza topita patrate
Branza rasa (mozzarella si parmesan)
Ceapa verde
30 ml smantana
Rucola – cateva fire
Cateva felii de sunca
Cateva rosii cherry
Sare
Piper
Patrunjel
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se taie painea la suprafata ca un capac dupa cum vedeti si in poza, dupa care se scoate miezul pana ce se ajunge aproape de coaja.
2
Separat se bat ouale pana ce sunt omogene si se adauga: branza rasa, branza topita taiata bucatele, ceapa verde tocata, cateva fire de rucola, smantana si sunca taiata cuburi mici. Se asezoneaza si se pune putin patrunjel.
3
Compozitia se pune in paine ( dar fara capac) si se pune in cuptorul incins. Compozitia facuta de mine a fost prea multa pentru a incapea toata in paine, asa ca ce a ramas, am pus in vase mici de lut si le-am adaugat si pe acestea la cuptor. Painea sta la cuptor undeva in jur de 30 - 40 min, iar cand incepe sa prinsa culoare se pune capacul peste si se mai lasa cateva minute la cuptor. Eu am facut acest lucru pentru a pastra compozitia “umeda”, dar daca doriti sa fie mai bine facuta nu adaugati capacul decat dupa ce o scoateti din cuptor. Noi le-am servit cu cateva rosii cherry taiate, presarate cu sare si patrunjel. Pofta buna!