Ev-Dish

Paine umpluta cu pui si branza

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

In diminetile libere de week-end imi place enorm sa ma rasfat cu o trezire tarzie si cu un mic dejun mai meticulous si delicat decat in diminetiile in care ma grabesc sa ajung la timp la servici si abia reusesc sa gust ceva. In mirosul ametitor de cafea ma invart grabita in bucatarie pentru a gati micul dejun, abia asteptand sa mananc, stomacul meu tipand la mine de ce m-am trezit asa tarziu. Va propun pentru una din astfel de dimineti paine umpluta cu pui si branza. Este un mic dejun consistent, foarte savuros si usor de preparat. Painea prefer sa o cumpar cu o zi inainte, pentru a putea usor sa scot miezul, acesta farmitandu-se. Daca o luati in dimineata in care gatiti acest pretarat, painea fiind foarte proaspata, miezul se farmiteaza mai greu. Painea devine crocanta cand este pusa la cuptor, iar branza cand se topeste e un deliciu. De asemenea puteti folosi reteta chiar ca si un aperitiv cald. Sunt sigura ca invitatii vostri sau familia vor fi foarte incantati. Se poate servi si rece, dar e mult mai gustos cald cand branza este topita. Spor la gatit si sper sa va incante si voua dimitetile!

Ingrediente

2 baghete
1 piept de pui
4 oua
1 farfurie adanca cu faina
1 farfurie adanca cu pesmet
60 gr parmezan
1 pachet mare cu patrate de branza topita
2 catei de usturoi
3 fire de ceapa verde
30 ml ulei masline
Busuioc
Mix seminte (seminde de in, de floarea soarelui etc)
Ulei de floarea soarelui
Sare si piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Puiul se taie tip shanghai. Intr-o farfurie adanca se bat ouale cu telul si se adauga sare, piper si parmezan - jumatate din cantitatea avuta. In alta farfurie unde se gaseste pesmetul, se adauga putin busuioc si mix-ul de seminte.
2
Se pune o tigaie la incins pe foc, se adauga uleiul, iar cand acesta este fierbinte se prajeste puiul dupa ce este trecut prin faina, mix ou si mix pesmet. De preferat este sa folosesti o penseta sau un cleste pentru a nu te murdari si pentru a le praji drepte.
3
Intre timp baghetele se taie in bucati de 10 cm lungime aproximativ. Cu un cutit mic se scoate miezul, ramanand doar coaja.
4
In mojar se piseaza usturoiul, taiat bucatele, ceapa verde maruntita, putin ulei de floarea soarelui si se amesteca pana iese cremos.
5
Cand puiul este gata, se trece usor prin mujdeiul cu ceapa, si se ruleaza cu cate 2 patrate de branza si se introduce in coaja de la bagheta. Daca puiul e prea lung, se poate taia surplusul pentru a nu arata urat.
6
Se porneste cuptorul, iar intre timp intr-o tava se pune hartie de copt, ce adauga bucatile de bagheta umpluta, se ung cu ulei de masline, se preseaza parmezan si se da la cuptor. Se lasa intre 10 si 20 min pana incepe sa se rumeneasca usor, iar branza se topeste.