Ev-Dish

Omleta cu legume si sunca

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Pentru mic dejun azi am pregatit omleta cu legume si sunca. Recunosc ca sunt foarte pretentioasa in privinta mancarii omletei. Probabil pentru ca nu sunt cel mai mare fan al albusului. Asadar omleta pe gustul meu trebuie sa aibe ingrediente diferite ce imi inunda papilele gustative. Omleta mea e inspirata dintr-o omleta spaniola daca nu gresesc. Cartoful usor prajit, cat si ceapa, usturoiul ii da o savoare puternica. Branza topita ii ofera omletei o textura cremoasa si gustoasa. E un mic dejun potrivit pentru diminetile mai lenese, diminetile in care stomacul ne zoreste sa gatim ceva cat de repede posibil. Un mic dejun consistent si foarte de simplu. Spor la gatit si pofta buna!

Ingrediente

5 oua
1 ciuperca champignon
1 cartof
1 ceapa mica
3 catei de usturoi
3 felii de sunca
2 triunghiuri branza topita
2 patrate de branza topita
3 rosii
patrunjel
Sare
Piper
30 ml ulei de masline
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Cartoful se curata, se spala si se da pe o razatoare mare si se scurge intr-un prosop de bucatarie curat sau pe o strecuratoare.
2
Separat se toaca marunt ceapa si usturoiul. De asemenea tot separat se taie fasii subtiri si scurte sunca si ciuperca.
3
Se pune o tigaie la incins, dupa care se adauga uleiul. Cand acesta se infierbanta, se adauga cartoful, ceapa si usturoiul. Se amesteca continuu. Cand ceapa incepe sa se inmoaie, iar cartoful prinde culoare, se adauga sunca si ciuperca taiate. Se amesteca.
4
Intre timp se bat ouale pana devin omogene si se adauga sare, piper si patrunel.
5
Cand legumele si sunca prind consistenta, se adauga ouale si se acopera omleta cu un capac. Focul trebuie sa fie mic. O lasam cateva minute, si cand omleta este aproape gata, se adauga peste ea branza topita taiata bucatele mici. Cum incepe sa se topesca branza, cu o paleta se impatureste omleta in 2, branza ramanand in mijloc si inca topindu-se de la caldura. Se taie, se presara patrunjel si se serveste cu felii de rosii proaspete. Pofta buna!