Ev-Dish

Morcovi cu otet balsamic si piept de pui

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatesc ceva foarte delicios si foarte rapid. Pieptul de pui clar nu e o noutate insa morcovi cu otet balsamic ati mai mancat? Probabil va veti gandi ca au gust a otet, dar nu.  Combinatia intre gustul dulce al morcovilor si gustul otetului creaza o aroma diferita si exploziva. Morcovul contine aproape 90% apa si este bogat in vitamine si fibre. Un fel de mancare usor de facut, rapid, sanatos si gustos. Sa ne fie de bine !

Ingrediente

2 buc. piept de pui
4 morcovi
2 catei de usturoi
15 gr unt
2 linguri otet balsamic
Ulei
Rozmarin
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se spala si se curata morcovii. Se dau pe razatoare pe lung, astfel taindu-le felii foarte subtiri. Se pun la calit in putin ulei si se asezoneaza. Se amesteca din cand in cand, dar cu grija pentru a nu rupe feliile subtiri. Cand morcovul incepe sa se faca, se adauga otetul balsamic, se amesteca si se mai lasa pe foc cateva minute. Iese usor al dente.
2
Intre timp, pieptul de pui se taie bucati/fasii mai subtiri pentru a se gati mai repede. Se pune untul la topit, se adauga rozmarin si usturoiul curatat si strivit cu latura cutitului. Se adauga bucatile de piept de pui si se asezoneaza. Cand prinde culoare carnea, se procedeaza la fel si pe cealalta parte.
3
Puiul se taie bucatele mai mici si se serveste cu morcovul cu otet balsamic.
4
Pofta buna!