Ev-Dish

Miel in bere cu piftelute de cartofi, praz si ceapa

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatesc miel cu piftelute de cartofi, praz si ceapa. Imi ploua deja in gura. Piftelute de cartofi cu diferite legume fac destul de des, sunt chiar delicioase. Probabil afirm asta caci cartoful este legume mea preferata 🙂 iar mielul in bere este de asemenea minunat. E o masa consistenta asa ca o sa adaug o salata pentru a nu ma simti prea vinovata ca mananc asa tarziu 🙂 Spor si voua!

Ingrediente

1 pulpa de miel
1 ceapa
1 morcov
3 catei de usturoi
6 cartofi
2 fire de praz
1 salata verde
1 legatura de ridichi
1 legatura ceapa verde
2 cani de bere blonda
Ulei de masline
Ulei de floarea soarelui (pentru prajit)
2 foi de dafin
2 oua
Faina
Pesmet
Patrunjel
Cimbru
Rozmarin
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Intr-un vas de yena se adauga ceapa , 2 cartofi si morcovul curatate si taiate rondele. Pe acest pat de legume se mai adauga foile de dafin, usturoiu curatat, pulpa de miel, sare, piper, rozmarin, cimbru si berea. Se da la cuptor aprox. 1 ora, pana scade sosul si pulpa prinde o culoare usor aramie si frumoasa.
2
Intre timp se curata restul de cartofi ramasi si se fierb in apa cu sare, dupa care se scurg.
3
Separat se caleste prazul taiat rondele si tocat marunt in putin ulei de masline. Cand acesta este gata, se adauga peste cartofi. Se toaca 2 fire de ceapa si se adauga in compozitia de piftele. Se mai adauga sare, piper, patrunjel, oua si putina faina (2-3 linguri). Se formeaza bilute din compozitie, se dau prin pesmet si se prajesc in baie de ulei.
4
Intre timp se spala salata, se absoarbe apa de pee a cu servetele de hartie, se rup bucatele si se adauga intr-un bol. Se spala si se taie rondele ridichiea, se toaca ceapa ramasa si se adauga in salata. Eu am pastrat putina ceapa verde pentru decor. Se asezoneaza si se adauga putin ulei de masline.
5
Miel in bere cu piftelute si salata. Pofta buna!