
Azi gatesc manzat cu sos de galbiori si sufleu de cartofi, un deliciu. Pare ceva mai complicat insa e foarte simplu de facut. Pentru niste musafiri ce doriti sa ii impresionati e un fel de mancare ce ii va da pe spate. Sufleul e foarte simplu dar pe cat de simplu la fel de gustos. Sosul de galbiori e piesa de rezistenta in acest fel. Galbiorii au o consistenta delicata, o culoare frumoasa si o aroma usor fructata. Daca doriti sa ii si culegeti, ii gasiti in paduri de conifere, mai ales in zonele unde sunt copaci cu radacini acoperite de muschi. Ei ajuta la intarirea sistemului imunitar prin continutul de acid glutamic, combat depresiile si starile de oboseala. Contin si aminoacizi esentiali, minerale si o mare cantitate de vitamica D (care ajuta la fixarea calcilui). Gata, trec la gatit. Spor si voua!
4 bucati subtiri de manzat |
8 cartofi |
2 galbenusuri |
1 pumn de cascaval ras |
1 caserola galbiori (500 gr) |
1 caserola smantana (400 gr) |
1 legatura ceapa verde |
5 catei de usturoi |
60 gr unt |
50 ml lapte |
Nucusoara |
250 ml vin alb |
Patrunjel |
Rozmarin |
Ulei de masline |
Piper |
Sare |
TI-A PLACUT RETETA? SPUNE-NE PAREREA TA!
Adresa de email nu va fi publicata pe site.