Ev-Dish

Manzat cu sos de galbiori si sufleu

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatesc manzat cu sos de galbiori si sufleu de cartofi, un deliciu. Pare ceva mai complicat insa e foarte simplu de facut. Pentru niste musafiri ce doriti sa ii impresionati e un fel de mancare ce ii va da pe spate. Sufleul e foarte simplu dar pe cat de simplu la fel de gustos. Sosul de galbiori e piesa de rezistenta in acest fel.  Galbiorii au o consistenta delicata, o culoare frumoasa si o aroma usor fructata. Daca doriti sa ii si culegeti, ii gasiti in paduri de conifere, mai ales in zonele unde sunt copaci cu radacini acoperite de muschi. Ei ajuta la intarirea sistemului imunitar prin continutul de acid glutamic,  combat depresiile si starile de oboseala. Contin si aminoacizi esentiali, minerale si o mare cantitate de vitamica D (care ajuta la fixarea calcilui). Gata, trec la gatit. Spor si voua!

Ingrediente

4 bucati subtiri de manzat
8 cartofi
2 galbenusuri
1 pumn de cascaval ras
1 caserola galbiori (500 gr)
1 caserola smantana (400 gr)
1 legatura ceapa verde
5 catei de usturoi
60 gr unt
50 ml lapte
Nucusoara
250 ml vin alb
Patrunjel
Rozmarin
Ulei de masline
Piper
Sare
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata, se spala si se taie cuburi cartofii.
2
Se pun la fiert in apa cu putina sare.
3
Cand acestia sunt fierti, se zdrobesc si se amesteca impreuna cu laptele, 3 sferturi din unt, pumnul de cascaval ras, piper, putina nucusoara, galbenusurile de oua si putin patrunjel.
4
Compozitia de cartofi se pune in forme de ceramica, forma ce le ungeti cu putin ulei de masline initial si se dau la cuptor aprox. 20-30 min pana ce prind o crusta usor crocanta.
5
Intre timp se spala si se toaca marunt ciupercile, ceapa verde si 4 catei de usturoi.
6
Acestea se pun la calit in putin ulei de masline si se asezoneaza.
7
Cand legumele prind culoare, se adauga vinul si se lasa pe foc pana ce scade sosul.
8
Se adauga smantana peste ciuperci si se lasa pe foc amestecand pana ce sosul prinde consistenta dorita.
9
Intr-o tigaie incinsa se pune untul ramas la topit, catelul de usturoi ramas zdrobit si putin rozmarin pentru aroma.
10
Cand untul este topit, se adauga carnea putin pe fiecare parte, si zic putin pentru a nu se face talpa carnea, ci pentru a fi usor rozalie in interior si moale.
11
Carnea se asezoneaza cand este gata.
12
Peste carne se pune putin sos si se serveste cu sufleul de cartofi.
13
Pofta buna!