Ev-Dish

Mancarica de pui cu ciuperci si sos alb

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Nu stiu tie, dar mie imi plac mult sosurile, mai ales cele albe. Azi gatesc pui cu ciuperci, sos alb si desigur si mamaliguta. E o reteta ce o fac destul de des, mai ales ca prin fierbere carnea lasa o aroma puternica in zeama ramasa. Iar ciupercile, v-am mai zis cat de mult imi plac nu? Trec la gatit caci imi ploua in gura. 🙂 Spor si voua!

Ingrediente

2 buc. piept de pui
2 pulpe
2 cepe
4 catei de usturoi
1 foaie de dafin
1 cana de malai
1 caserola mica de ciuperci
400 gr de smantana
15 gr unt
Sare
Piper
Patrunjel
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.
2
Se pun intr-o oala mai adanca ceapa, usturoiul, carnea de pui, foaia de dafin, sare, piper, se adauga apa cat sa acopere carnea cu 3-4 degete si se pune la fiert.
3
Se lasa la fiert pana se desprinde carnea de pui de pe oase. Aproximativ 1 ora dureaza.
4
Se scot oasele si se adauga ciupercile curatate si taiate in jumatati. Se lasa la fiert inca 10 min, dupa care se adauga smantana. Se mai lasa pe foc pana sosul prinde consistenta dorita. Se adauga sare, piper daca mai este cazul si se presara patrunjel.
5
Separat se pun aprox. 3 cani de apa la fiert (preferabil intr-un tuci sau ceaun) cu putina sare (daca va place mamaliga mai tare, puneti mai putina apa – 2 cani). Cand apa incepe sa fiarba de adauga malaiul si se amesteca continuu cat acesta fierbe. Cand mamaliga este gata se adauga putin unt si se amesteca din nou.
6
Mancarica de pui cu ciuperci. Pofta buna!