Ev-Dish

Mancarica de bureti

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Zilele trecute a plouat, asa ca azi de dimineata am profitat si am fost la cules ciuperc, o activitate foarte draga mie. Pe langa plimbarea in aer liber, ma incanta enorm si bucuria de a descoperi o ciupercuta ascunsa sub o frunza, ce sta acolo cuminte, frumos colorata si parca asteapta sa fie descoperita. Am cules  mai multe soiuri, hribi,  nicorete, rascovi, painisoare sau opintici, hulubite si vinetele. Sunt un deliciu, carnea sanatoasa a pamantului, iar culorile lor sunt absolut superbe, in plus sunt foarte sanatoase, In medicina chinezeasca si cea japoneza sunt folosite de secole pentru remedii la diferite boli. Ele au un aport caloric mic, contin atat minerale cat si vitamine. Ciupercile au fost printre primele alimente incluse in alimentatia noastra, inca din antichitate. Si mai mult de atat, erau privite ca o delicatesa, fiind  atunci considerate hrana zeilor.  Iar in zilele noastre, specialistii considera ca am putea combate foametea in lume prin cultivarea ciupercilor. Trec la curatat, spalat si gatit, dragele mele ciuperci abia stranse. Apropo, observati in una din poze un mic curios? Spor si voua!

Ingrediente

1 kg ciuperci
2 cepe galbene
3 legaturi de ceapa verde
6 catei de usturoi
500 ml smantana
1 lingura mustar
2 cani de malai
30 gr unt
Ulei de masline
Patrunjel
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se spala si se curata ciupercile, dupa care se taie felii.
2
Se curata si se toaca marunt ceapa galbena, ceapa verde si usturoiul.
3
Intr-o tigaie incinsa si cu putin ulei de masline se adauga ceapa si usturoiul si se lasa la calit cateva minute.
4
Se adauga ciupercile, se asezoneaza si se lasa pe foc acoperite pana ce se inmoaie si lasa zeama.
5
Se adauga vinul si se lasa pe foc pana ce scade sosul.
6
Se adauga smantana, patrunjel, mustarul, se amesteca si se mai lasa putin pe foc pana ce prinde consistenta sosul.
7
Separat se face mamaliga, la 1 cana de malai de pun la fier 3 cani de apa ca si cantitate. In apa se pune sare, iar cand aceasta fierbe se adauga treptat malaiul amestecand continuu cu un tel. Se lasa mamaliga pe foc pana cand este fiarta, iar la final de adauga untul si de amesteca din nou.
8
Pofta buna!