Ev-Dish

Gnocchi cu spanac si sos

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Gnocchi apartine de bucataria italiana. Personal imi plac foarte mult, pentru ca “aduc” a paste si contin si cartofi, ambele placandu-mi mult. Prima oara am mancat la un restaurant cu specific italienesc si m-au cucerit. Automat am zis ca trebuie sa fac si eu. Se gasesc gnocchi si in comert gata preparate. Am cumparat si eu, intr-adevar doar le pui la fiert si scurtezi mult timpul de gatire. Sunt bune dar nu la fel de gustoase ca cele facute in casa. De asemenea seamana izbitor cu o mancare traditionala din zona Bucovinei. Se numesc putisoare si se servesc cu ceapa calita. Imi aduc aminte de copilarie, mama gatind destul de des acest preparat. Ei, de aceasta data eu le-am gatit cu spanac si sos. Nu se fac greu, e un preparat delicios, ideal pentru o cina. Spor!

Ingrediente

500 gr cartofi
1 ou
200 gr faina
3 pumni de spanac proaspat
5 catei de usturoi
30 gr unt
50 gr smantana
Patrunjel
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se spala cartofii si apoi se fierb in coaja. Cand sunt gata se cojesc si se las sa se raceasca.
2
Cartofii se zdrobesc cu telul si se adauga oul si faina treptat, pana iese ca un aluat omogen. In aluat am adaugat putin piper si patrunjel verde.
3
Aluatul se imparte in 6 bucati egale, care se ruleaza pe blatul de lucru bine pudrat cu faina, pana ies ca niste snururi lungi. Din acestea se taie gnocchi de aprox. 2 cm. Acestia se lasa la uscat putin, iar intre timp se pune apa la fiert cu 1 lingurita de sare.
4
Pana fierbe apa, se prepara sosul. Intr-o tigaie incinsa se adauga untul. Cand acesta se topeste, se adauga usturoiul tocat, iar cand incepe sa prinda culoare, se adauga spanacul. Se amesteca pana ce se inmoaie si spanacul, iar la final se adauga smantana, sare si piper dupa gust si se amesteca pana sosul devine omogen.
5
Cand apa fierbe, se adauga gnocchi. Cand acestia se ridica la suprafata se scot cu o paleta si se adauga direct in sos. Pofta buna!