Ev-Dish

Frittata cu pui si sunca

  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi la mic dejun gatesc frittata. Suna mai complicat dar e o omleta cu mai multe ingrediente, fata de omleta noastra clasica facuta doar din oua. Frittata face parte din bucataria italiana. Ceva asemanator se gaseste si in bucataria spaniola. E ideala pentru un mic dejun satios. Spor!

Ingrediente

6 oua
1 piept de pui
5 felii de sunca
1 ceapa mare
4 catei de usturoi
1 pumn de parmesan ras
1 pumn de mozzarella rasa
Ulei
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curate si se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se adauga intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. Se amesteca pana ceapa devine lucioasa.
2
Intre timp se taie sunca fasii si pieptul de pui cubulete. Se adauga in tigaie cand ceapa e lucioasa deja. Se amesteca.
3
Dupa ce carnea prinde culoare, se pune branza rasa. Trebuie sa se topeasca usor.
4
Intre timp se bat ouale cu sare, piper, patrunjel si se adauga in tigaie cand observam branza usor topita.
5
Lasam pe foc aprox. 5 min, verificam cu o paleta de lemn la margine ridicand usor frittata pentru a vedea daca incepe sa prinda culoare usor aramie. Cand culoare e cea pe placul nostru, se pune peste o farfurie macar de dimentiunea tigaii si o intorcem in farfurie. Apoi inclinand usor farfuria, punem frittata in tigaie pentru a o gati si pe partea necoapta.
6
Noi am servit-o cu castravete verde si cu putin baby spanac.
7
Pofta buna!