Ev-Dish

Friptura de rata cu varza la cuptor

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Rata cu varza. Asta va propun azi. Imi place mult carnea de rata, mi se pare ca are o savoare foarte diferita fata de pui sau porc. Rata am descoperit-o recent, nu pot zice ca e un preparat ce l-am mancat de mica dar l-am introdus in cartea mea de retete, ca friptura, ca supa si ca gratar. Dar azi ne rezumam la friptura. Friptura de rata iese foarte frageda (nu uitati ca pentru acest lucru la orice fel de friptura, ajuta foarte mult otetul balsamic in bait), iar pielea, foarte crocanta. Desi e plina de colesterol nu ma pot abtine. J Friptura e foarte potrivita atunci cand aveti mai multi musafiri acasa (asta pentru ca e un preparat foarte consistent), ca de exemplu mesele de sarbatori petrecute in familie, poate chiar Craciunul, zile onomastice si asa mai departe, doar infometati sa fie. Spor la gatit dragilor!

Ingrediente

1 rata
1 caserola mica de ciuperci
2 cepe
6 catei de usturoi
30 ml otel balsamic
2 foi de dafin
30 ml ulei de floarea soarelui
1 pahar de vin
1 pahar de bere
1 varza
50 ml sos de rosii
Ceapa verde
Cimbru
Oregano
Patrunjel
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se prepara baitul din: ulei, otet balsamic, foi de dafin, usturoi, vin, bere, cimbru, oregano, sare si piper. Daca nu vi se pare sufficient ca si cantitate, mai adaugati putina apa.
2
Se curate si se spala bine rata. Eu am pus-o in bait peste noapte intr-un vas yena invelita cu folie, dar nu este obligatoriu. Inainte de a baga la cuptor, am umplut rata cu usturoi si ciuperci taiate felii . Peste am adaugat ceapa taiata rondele, dar si in zeama din tava, si se da la cuptor.
3
Din cand in cand cu o lingura de lemn se ia zeama din vas si se pune peste rata. Dupa aproximativ 40 min, am intors rata. Dupa inca 40 min o intorc din nou. Rata a stat la cuptor cam 2 ore. Puteti observa ca este gata cand devine usor aramie si se dsprinde usor carnea.
4
Cam cu jumatate de ora inainte de a fi gata friptura, am pus tot la cuptor intr-un vas de lut: o varza medie tocata, ceapa verde tocata, sos de rosii, sare, piper, putin ulei si putina apa. Din cand in cand se amesteca. Aprox. 30 – 40 min dureaza sa fie gatita varza, dar va recomand sa o gustati inainte de a o scoate, pentru depinde de gusturi cat de facuta doriti sa fie.
5
Rata cu varza. Pofta buna!