
Friptura de miel, imi place mult textura carnii de miel. Mereu cand am ocazia sa cumpar de la stana si nu din magazine, ma asigur sa am in lada frigorifica si miel. Cand il gatesti, conteaza foarte mult baitul, altfel e posibil sa simtiti inca miros, lucru ce probabil influenteaza multe lume in a manca carne de miel. Lucrul acesta l-am patit si eu pana am mancat miel bine gatit. Dar daca este gatita cum trebuie carnea, nici nu va dati seama ca este miel. Carnea devine foarte frageda si cu un gust cu totul deosebil. Garnitura pentru friptura mea de miel am ales un piure de cartofi. Nu stiu voi, dar eu sunt cel mai mare fan al cartofilor. As manca non-stop cartofi gatiti in diferite forme. Si ca sa mai adaugam si niste vitamine, am ales o salata de rosii, mai ales fiind sezonul lor acum, am gasit in piata rosii de tara cu acel parfum puternic si inmiresmat. Este o masa simpla de facut, consistenta dar si foarte gustoasa. Spor la gatit!
10 cartofi |
2 pulpe miel |
2 cepe |
1 morcov |
6 catei de usturoi |
8 rosii |
2 foi de dafin |
1 lingura mustar |
1 lingura sos de soia |
3 linguri de ulei de floarea soarelui |
5 linguri otet balsamic |
1 cana de bere blonda |
1 cana de vin alb |
tarhon |
busuioc |
rozmarin |
30 gr. Unt |
30 ml. ulei de masline |
patrunjel |
250 ml lapte |
sare |
piper |
TI-A PLACUT RETETA? SPUNE-NE PAREREA TA!
Adresa de email nu va fi publicata pe site.