Ev-Dish

Friptura de miel cu piure de cartofi si salata de rosii

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Friptura de miel, imi place mult textura carnii de miel. Mereu cand am ocazia sa cumpar de la stana si nu din magazine, ma asigur sa am in lada frigorifica si miel. Cand il gatesti, conteaza foarte mult baitul, altfel e posibil sa simtiti inca miros, lucru ce probabil influenteaza multe lume in a manca carne de miel.  Lucrul acesta l-am patit si eu pana am mancat miel bine gatit. Dar daca este gatita cum trebuie carnea, nici nu va dati seama ca este miel. Carnea devine foarte frageda si cu un gust cu totul deosebil. Garnitura pentru friptura mea de miel am ales un piure de cartofi. Nu stiu voi, dar eu sunt cel mai mare fan al cartofilor. As manca non-stop cartofi gatiti in diferite forme. Si ca sa mai adaugam si niste vitamine, am ales o salata de rosii, mai ales fiind sezonul lor acum, am gasit in piata rosii de tara cu acel parfum puternic si inmiresmat. Este o masa simpla de facut, consistenta dar si foarte gustoasa. Spor la gatit!

Ingrediente

10 cartofi
2 pulpe miel
2 cepe
1 morcov
6 catei de usturoi
8 rosii
2 foi de dafin
1 lingura mustar
1 lingura sos de soia
3 linguri de ulei de floarea soarelui
5 linguri otet balsamic
1 cana de bere blonda
1 cana de vin alb
tarhon
busuioc
rozmarin
30 gr. Unt
30 ml. ulei de masline
patrunjel
250 ml lapte
sare
piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se prepara baitul pentru friptura intr-un bol. Se amesteca: 3 linguri de ulei floarea soarelui,
2
foile de dafin, 3 linguri otet balsamic, mustarul, sosul de soia, berea, vinul, tarhon, rozmarin, sare si piper dupa gust. Se adauga 4 catei de usturoi taiati marunt. Intr-un vas se pune baitul si carnea. Se acopera cu folie de plastic si se pune la rece la marinat peste noapte. Ideal este ca pana la a baga la cuptor friptura, sa intoarceti carnea si pe cealalta parte pentru a intra bine aromele in carne. A doua zi se adauga in tava 2 cepe taiate rondele si morcovul taiat fasii. Se da friptura la cuptorul incins in jur de 1.5 ore. Din cand in cand, se toarna sosul din tava peste carne.
3
Se pregateste salata de rosii: In bolul in care se pregateste salata se adauga uleiul de masline, otetul balsamic ramas, busuioc, sare si piper dupa gust, dupa care se amesteca. Se adauga rosiile taiate.
4
Intre timp (preferabil de asteptat cam o ora sa stea friptura la cuptor, pentru ca pireul sa fie cald cand este gata si friptura) se curate cartofii, se spala si se taie cuburi. Se pun in apa rece la fiert si cu putina sare. Cand cartofii sunt gata, se scurg, se adauga untul, lapte (cantitatea de lapte o alegeti in functie de cum va place piureul: mai moale sau mai tare) si se mixeaza sau se zdrobeste (de asemenea depinde de preferinta voastra de gust). Se adauga piper si daca mai este necesar si sare.
5
Se prepara farfuriile si pofta buna!