Ev-Dish

Friptura de miel cu masline

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Ca in fiecare an de Paste gatesc friptura de miel. Nu mancam cand eram mica, insa dupa ce am mancat prima oara crezand ca e vita, afland ce e, mi-am propus sa invat sa il gatesc. Cred ca toata lumea stie ca secretul e baitul. Carnea trebuie cu minim 3 zile inainte pusa in bait, pentru a lua aromele. Trec la baituit. Si nu uitati ca pentru sosul de la friptura aveti nevoie de macar 1 paine 🙂 Spor dragilor!

Ingrediente

2 kg miel
1 pumn de rosii cherry
300 gr masline verzi
Foi de dafin
Rozmarin
Cimbru
3 pahare de vin alb
Otet balsamic
Zeama de la 2 lamai
1 capatana usturoi
1 borcanel de ansoa
1 pungulita de capere
Ulei de masline
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se pregateste baitul din 2 pahare de vin, otet balsamic (5 linguri),zeama de lamaie, 2 foi de dafin, sare, piper, rozmarin si cimbru.
2
Se pune baitul intr-o tava cu mielul, se acopera si se lasa la frigider idea 3 zile (dar daca va grabiti macar 3-4 ore).
3
Se curata si se taie felii usturoiul.
4
Cat timp se incinge cuptorul, carnea se cresteaza cu mici gauri in care se adauga usturoi felii si bucatele de ansoa.
5
Se pune carnea inapoi in tava si se adauga inca 1 pahar de vi, putin ulei de masline pentru gust, rosiile, maslinele, caperele si se presarara inca putina sare, piper, cimbru si rozmarin.
6
Se da la cuptor aprox 1 ora, pana ce devine carnea usor crocanta.
7
Pofta buna!
8
P.S.: veti avea nevoie de minim 1 paine pentru sos