Ev-Dish

Friptura de iepure cu cartofi si rosii la cuptor

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Cu ani in urma nu as fi macat sub nici o forma friptura de iepure. acest lucru pentru ca am avut un iepuras pitic animal de companie, iepuras ce a trait 10 ani, pe nume Negrito. Acum cativa ani s-a intamplat sa mananc la un eveniment o friptura delicioasa. Dupa ce am savurat-o, am intrebat un chelner ce fel de carne era: iepure. Noroc ca stateam pe scaun si nu aveam cum sa pic, insa mi-a placut foarte mult. Automat primul lucru pe care am vrut sa il gatesc ajungand acasa, a fost iepure. Asa ca acum va propun friptura de iepure cu cartofi la cuptor. Carnea de iepure are un gust cu totul deosebit. Ingredientul care ajuta la aceasta friptura pentru fragezire (si nu numai, cam la aproape orice fel de friptura) este otetul balsamic. Chiar daca nu va place in general otetul balsamic, gustul nu se simte nici in carne, nici in sos, acest lucru pentru ca se evapora. La garnitura pentru a nu manca prea multi cartofi, m-am gandit la rosii la cuptor. Acestea le-am descoperit in Cipru cu multi ani in urma. A fost singurul lucru care m-a ajutat sa ma intorc acasa cu aceleasi kg ca la plecare. Sunt absolut delicioase si simplu de facut. Spor la gatit!

Ingrediente

2 cartofi
1 iepure
1 ceapa
1 morcov
6 catei de usturoi
5 rosii
2 foi de dafin
1 lingura mustar
1 lingura sos de soia
5 linguri de ulei
3 linguri otet balsamic
1 lingurita boia dulce
1 lingurita curry
1,5 cani de bere blonda
0,5 cana apa
busuioc
tarhon
rozmarin
sare
piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se prepara baitul pentru friptura direct in vasul de lut. Se amesteca: 3 linguri de ulei, foile de dafin, otetul balsamic, mustarul, sosul de soia, boia dulce, curry, berea, apa, tarhonul, rozmarin, sare
2
si piper dupa gust. Se adauga 3 catei de usturoi taiati marunt, ceapa taiata rondele si morcovul taiat fasii.
3
In vasul de lut unde gasim sosul, se adauga iepurele, apoi cartofii spalati si taiati rondele groase cu tot cu coaja, grosi cam cat degetul mic. Se adauga vasul in cuptorul incins. Se lasa in cuptor aprox. 1.5 ore. Din cand in cand, cu o lingura de lemn adanca am turnat sosul din vas peste friptura si cartofi. Se scoate din cuptor cand friptura pare usor crocanta.
4
Separat in alt vas yena, se picura cele 2 linguri de ulei ramase si se intind cu o penula sau o paleta. Rosiile se taie in jumatati, se adauga in vas, iar peste ele se presara usturoiul ramas tocat marunt, busuioc, sare si piper dupa gust.
5
Rosiile le-am adaugat dupa friptura la aproximativ 1 ora, pentru a fi calde cand si friptura e gata. Rosiile trebuie sa stea aprox. 30 min in cuptor. Se scot cand au aspect suculent.
6
Se prepara o farfurie cu iepure, cartofi si rosii. Pofta buna!