Ev-Dish

Evantai din vanata cu legume

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Hey ! Am chef de ceva usor azi, de legume.  Asa ca m-am decis sa fac vanata evantai cu ce legume mai gasesc in frigider.  Vinetele sunt originare din India, unde au aparut ca plante salbatice. Au fost cultivate pentru prima oara in China, dupa care s-au raspandit si in Europa. Vinetele necoapte suficient au un gust amarui. Acest lucru a facut ca in Evul Mediu, oamenii sa nu consume vinete, din considerentul ca ei credeau ca  te pot imbolnavi de lepra, nebunie si alte boli. Vinetele sunt foarte sanatoase, ele au un aport caloric foarte mic, contin aprox. 90% apa, contin potasiu, magneziu,  calciu si vitamine, reduc nivelul colesterolului si protejeaza tractul digestiv prin continutul mare de fibre. Trec la gatit. Spor si voua !

Ingrediente

4 vinete
4 rosii
6 catei de usturoi
1 ceapa rosie
6 ciuperci
Ulei de masline
Busuioc
Cimbru
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se spala legumele.
2
Se taie vinetele sub forma de evantai si se aseaza pe o hartie de copt intr-o tava pentru cuptor.
3
Se curata ceapa si usturoiul si se taie rondele. Se taie rondele si rosiile si ciuercile.
4
Se aseaza legumele taiate intre "feliile" de vanata.
5
Se asezoneaza, se presara cimbru si busuioc si se picura putin ulei de masline peste legume.
6
Se da la cuptor pentru aprox. 40 min.
7
Pofta buna!