Ev-Dish

Dovleac umplut cu ciuperci

  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Dovleac cu ciuperci.  De obicei toamna gatesc dovleac des.  Iar azi am facut dovleac,  recunosc, cu ce am gasit in casa – ciuperci. Combinatia de gusturi a iesit foarte gustoasa. Cromatica e si mai si 🙂 Spor!

Ingrediente

1 caserola mica de ciuperci
1 dovleac
100 gr smantana
1 ceapa
4 catei de usturoi
1 pumn de parmezan ras
Sare
Piper
Cimbru
Patrunjel
30 gr unt
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se taie dovleacul in 2 bucati si se curata de samburi. Eu nu i-am aruncat, i-am pus la cuptor intr-un vas cu putina sare pana au devenit rumenii.
2
Dovleacul se pune intr-o tava pe hartie de copt, se asezoneaza si se da la cuptorul incins. L-am lasat pana am vazut ca la inteparea cu furculita este moale. A durat aproximativ 30 min – depinde si de marimea dovleacului acest aspect.
3
Intre timp, se pune in unt la calit ceapa si usturoiul tocate marul. Cand ceapa devine lucioasa se adauga si ciupercile curatate si taiate marunt. Se amesteca si se asezoneaza. Ciupercile vor lasa zeama, astfel nu va mai fi nevoie sa adaugam alt lichid. Cand acestea sunt fierte, se adauga smantana si se mai lasa putin pe foc, amestecand continuu. Se adauga cimbru si patrunjel dupa gust.
4
Se scoate dovleacul din cuptor, iar cu o furculita se scrijeleste, astfel formand niste mici paste din dovleac. Se adauga compozitia de ciuperci, parmezanul ras, verdeata si se da la cuptor inca 10 minute.
5
Pofta buna!