Ev-Dish

Cotlet de porc cu cartofi la cuptor si sos de ciuperci

  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatesc porc. E ziua unei prietene, deci ea a comandat meniul si eu am procedat in consecinta: cotlete de porc si cartofi la cuptor, totul cu sos de ciuperci.  Reteta este foarte simpla si rapid de facut. Sosul de ciuperci il puteti folosi si la alte mancaruri: carne de pui, paste, legume s.a.. Trec la gatit! Spor si voua 🙂

Ingrediente

4 cotlete de porc
8 cartofi
1 caserola mica de ciuperci
2 cepe
8 catei de usturoi
1 pahar de vin rosu
2 foi de dafin
1 lingura otet balsamic
3 linguri smantana
Boia dulce
Cimbru
Patrunjel
Rozmarin
Ulei de masline
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Intr-un vas de yena se pune o ceapa taiata rondele, 4 catei de usturoi tocati, cotletele de porc, se adauga vinul, foile de dafin, lingura cu otet balsamic, boia dulce, cimbru, patrunjel, sare, piper, 2 linguri cu ulei de masline, se amesteca si se da la cuptor. Carnea trebuie sa stea aprox. 40 min.
2
Se curata cartofii si se taie ca pentru cartofi pai. Pe o tava se adauga hartie de copt, cartofii, sare, piper, rozmarin, putin ulei de masline picurat din loc in loc, si se dau la cuptorul incins aprox. 30-40 minute.
3
Intre timp intr-o tigaie se pun la calit in putin ulei de masline ceapa si usturoiul ramas, tocate marunt. Cand incepe ceapa sa devina lucioasa se adauga ciupercile tocate. Se lasa pe foc aproximativ 15 min si se amesteca din cand in cand. Se adauga sare, piper si patrunejel. Se adauga smantana si se mai lasa pe foc sosul cateva minute. Apoi se da pe blender pentru un sos fin si cremos.
4
Pofta buna!