Ev-Dish

Cosulete umplute cu crema de branza si avocado, decorate cu creveti si somon

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Fac un aperitiv simplu si delicios. Si ca sa fim in pas cu moda, ceva finger food 🙂 E din ce in ce mai popular si la noi in tara acest concept de preparate ce pot fi mancate cu mana. Ele au fost prezente in gastronomia noastra dar sub o denumire mai simpla, aperitive 🙂 Prima oara am mancat finger food la o receptie minunata in Dresda, Germani. Cel mai simpatic fel degustat – minihamburgeri. Azi aperitivul ales de mine, cosulete cu crema de branza si avocado decorate cu creveti si somon. Imi pare rau dar nu pot sa vi le descriu, atat de bune sunt. Curcubeu pe cerul gurii. Trebuie sa incercati! Spor!

Ingrediente

1 aluat foietaj
1 cutie de creveti prefierti (200-300 gr)
1 cutie somon afumat - 100 gr
300 gr branza de vaci
4 catei de usturoi
3 avocado copti
1 pumn mix de seminte
Marar
Busuioc
Rozmarin
Ulei de masline
Piper
Sare
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Pentru inceput se lasa la decongelat foietajul si crevetii.
2
Pentru reteta va trebuie macar 1 tava de briose. Daca nu aveti va recomand sa cumparati una, e foarte utila pentru multe retete.
3
Se curata usturoiul si se taie felii.
4
In putin ulei incis intr-o tava se pun la calit cateva minute crevetii scursi de apa, usturoiul si cu putin rozmarin, pana ce crevetii prin culoare.
5
Intr-un vas se amesteca bine branza cu avocado, semintele busuioc, marar, sare si piper.
6
Tava de briose se unge cu o pensula cu putin ulei de masline.
7
Foile de foietaj se rup bucati si se pun in gaurile tavii sub forma de culcus.
8
Se pun cosulete la cuptor aprox. 15 min pana ce aluatul devine crocant.
9
Crema facuta se pune intr-o punga, dupa care se taie varful unui colt al pungii. Atentie coltul taiat sa fie mic.
10
Crema se toarna in cosuletele crocante si se decoreaza cu creveti si somon.
11
Pofta buna!
12