Ev-Dish

Cod pane cu mamaliguta

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatesc ceva super simplu: peste pane cu mamaliguta. Il gatesc in acest fel caci se face repede si este foarte gustos. Pestele este indicat sa faca parte din alimentatia noastra caci este foarte sanatos. Bine, acest lucru depinde si de provenienta lui desigur 🙂 Codul contine proteine, nu are carbohidrati si este foarte slab in grasimi. Contine multe vitamine, acizi grasi, potasiu si seleniu. Iar legat de malai, stiati ca mamaliga are mai putine calorii decat painea? Plus ca mamaliga confine o mare cantitate de fibre. Ea imbunatateste digestia si ajuta la curatarea intestinelor si la detoxifierea organismului. Gata cu povestitul, trec la gatit. Spor si voua!

Ingrediente

4 fileuri cod
3 oua
Pesmet
Faina alba
1 cana malai
15 gr unt
Mujdei de usturoi (usturoi, ulei, smantana)
Ulei
Sare
Piper
Patrunjel
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se pregatesc urmatoarele 3 farfurii mai adanci: 1 farfurie cu faina, 1 farfurie cu ouale batute, 1 farfurie cu pesmet.
2
Fileurile de peste se absorb de apa cu un servetel, dupa care se asezoneaza si eventual daca va place puteti presara pe ele si putin patrunjel.
3
Fileurile se dau prin faina, ou si pesmet (preferabil sa se foloseasca un cleste de bucatarie pentru a nu lua compozitia pe maini) si se pun la prajit in ulei incins. Pestele se scoate pe servetele de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei.
4
Intre timp se face mamaliguta. Se pun aprox. 3 cani de apa la fiert (preferabil intr-un tuci sau ceaun) cu putina sare (daca va place mamaliga mai tare, puneti mai putina apa – 2 cani). Cand apa incepe sa fiarba de adauga malaiul si se amesteca continuu cat acesta fierbe. Cand mamaliga este gata se adauga putin unt si se amesteca din nou.
5
Daca va place, puteti manca si cu un mujdei acest fel :) Se piseaza usturoiul si se freaca cu ulei pana arata ca o maioneza. Se adauga sare, piper, patrunjel si putina smantana.
6
Pofta buna!