Ev-Dish

Ciorba de sfecla

  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi am o comanda de ciorba de sfecla. Sincer? Nu sunt o fana, dar a celei facute de mine, voi face o exceptie. Nu degust cu drag gustul dulce si pamantiu al sfeclei, insa cu putina inspiratie si aromele potrivite, a ajuns un deliciu chiar si pentru mine. Stiati ca sfecla regleaza tensiunea si ajuta la detoxifierea ficatului?  Ajuta la productia de globule rosii si in plus are putine calorii, potrivita astfel in diete. Trec la gatit. Astept savoarea ciorbei. Spor si voua!

Ingrediente

3 morcovi
3 cepe
1/2 radacina telina
1 radacina pastarnac
1 os cu putina carne pe el
5 cartofi mov/roz
4 sfecle rosii
Zeama de la 3 lamai
Smantana
Patrunjel
Tarhon
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata radacinoasele si se spala.
2
Intr-o oala cu apa se pun legumele tocate (inafara de cartofi si telina) la fiert impreuna cu osul.
3
Dupa ce fierb aprox. o ora si jumatate, se strecoara supa si se lasa la fiert in continuare asezonand-o.
4
Se adauca cartofii curatati, spalati si taiati cuburi.
5
Dupa inca 10-15 min, se adauga sfecla data pe razatoare.
6
Se mai lasa la fiert aprox. 10 min.
7
Se adauga zeama de lamaie, verdeata si smantana dupa gust.
8
Pofta buna!