Ev-Dish

Ciorba de rata cu galuste

  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Nici o zi fara supa sau ciorba. Eu una, nu. Incerc pe cat pot sa cumpar carne crescuta la tara cat si legume pentru ca sunt convinsa ca sunt mult mult mai sanatoase decat ce gasim in comert. Si norocul meu de lada frigorifica pentru a avea unde sa le conserv, astfel saptamana aceasta am avut ocazia sa cumpar 3 rate mari si grase. Transand una din ele, nu ma gandeam decat la o supa galbena, grasa si gustoasa. Asa ca azi va propun ciorba de rata cu galuste de gris. Spor!

Ingrediente

Parti de rata (eu am pus oase cu carne pe ele)
2 cepe
3 morcovi
1/2 de telina mica
1 radacina pastarnac
2 oua
4 linguri de ulei
6 linguri de gris
Bors
Sare
Piper
Patrunjel
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curate legumele si se pun la fiert cu carnea in apa cu putina sare. Supa, dupa ce fierbe se spumuieste periodic. Am fiert supa la foc domol aproximativ 1,5 ore. Initial am vrut sa fac supa, dar rata mea fiind luata de la tara si fiind zdravana nu gluma, supa a iesit usor grasuta, am decis sa adaug si ceva acru. Asa ca atunci cand supa parea, gata am scos legumele si carnea, am adaugat putin bors, sare piper si am mai lasat-o la fiert.
2
Intre timp am preparat galustele. Se separa albusul de galbenus. Abusul se bate spuma, se adauga uleiul, putina sare si grisul treptat in timp ce se amesteca. Se lasa putin sa se odihneasca, pentru a se umfla grisul. In alt vas cu apa ce fierbe, se adauga galustele cu o lingura. Se fierb aprox. 8-10 min. Dupa ce se gusta, pentru a ne asigura ca sunt fierte, se scot cu o paleta cu gauri si se adauga in ciorba noastra. Se adauga patrunjel si morcovul fiert taiat rondele si gata!
3
Pofta buna!