Ev-Dish

Ciorba cu sos de rosii

  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi m-am trezit cu pofta de ceva acru. Si cautand prin frigider si camara, am gasit cateva oase de vita, smantana, sos de rosii, asa ca m-am decis la ciorba cu sos de rosii.  Sosul de rosii il fac in fiecare toamna si nu stiu cum reusesc dar niciodata nu ajunge pana anul urmator. E foarte util in bucataria mea, la ciorbe, sosuri, pana si la cocktail-uri 🙂 Rosiile sunt un nutrient foarte importnt pentru noi, contin acid folic, vitamine (e a 3a leguma cea mai bogata in vitamina C),  magneziu, fier, potasiu si inca multe altele.  In plus, chiar daca sunt tratate termic, spre deosebire de alte legume, rosiile isi pastraza proprietatile. Rosiile contin o cantitate mare de fibre,apa si au o valoare calorica mica. Stiati ca francezii au numit rosia „marul iubirii”?  Ca fapt interesant, desi cred ca am mai mentionat, China este cel mai mare producator de rosii, iar cel mai mic consumator America. Un american consuma pe an in medie 10 kg, dar pana si acestea sub forma de ketchup si sos. Vorba lunga, saracia omului, asa ca trec la treaba. Spor si voua !

Ingrediente

1 kg carne de vita cu os
1 telina
2 cepe
1 pastarnac
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 punga de taitei
1.5 kg sos de rosii
Zeama de la 2 lamai
Tarhon
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se pune carnea la fiert in apa pentru aproximativ 40-50 minute. Intre timp se aduna spuma formata in timpul fierberii.
2
Se spala, se curata legumele si se taie marunt pentru a le adauga in supa dupa cele 40-50 min in care a fiert carnea. Se mai lasa pe foc aprox. 1 ora, se asezoneaza si se strecoara supa.
3
Se adauga sosul de rosii si se mai lasa pe foc aproximativ 10-15 minute.
4
Se adauga tarhon tocat si zeama de lamaie in supa.
5
Se fierb taiteii separat si se adauga in supa.
6
Pofta buna!