Ev-Dish

Chiftelute chinezesti

  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Sunt o gramada de retete pentru ele: fie doar cu legume, fie cu carne de pui, fie de porc, fie cu sos, fie cu paste si lista poate continua. Imi amintesc amuzandu-ma de chiftelutele bunicii pe care le imparteam cu cateii de la bloc sau cu cateva furnici, caci trebuia sa imi termin portia cu un numar exact de bucati. Sper ca bunica mea sa nu vada aceasta reteta, sau macar descrierea J Eu am ales pentru azi niste chiftelute cu carne de pui, cateva legume, seminte si cat mai multe gusturi, lucru specific mancarii chinezesti. Sunt crocante si cu o explozie de gusturi. Sunt foarte usor de facut si rapid. Se pot servi ca aperitiv  sau chiar ca parte componenta a unei mese cu specific chinezesc. Nu uitati sa le serviti cu betisoare! 🙂 Spor!

Ingrediente

2 buc. piept de pui dezosat
1 ou
4 ciuperci
2 cepe
4 catei de usturoi
1 mana de migdale feliate
1 legatura ceapa verde
2 linguri mix seminte
1 lingurita sos de soia
Putin ghimbir ras
Putina faina
Pesmet
100 gr zahar
Sare
Piper
Ulei de floarea soarelui
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se toaca o ceapa si se adauga intr-o tigaie cu acelasi gramaj de zahar cat ea. Se lasa la foc mic, pana ce incepe sa devina sirop si se caramelizeaza.
2
Separat se da la robot puiul, cealalta ceapa, usturoiul si ciupercile. Compozitia iesita se amesteca cu oul, sare, piper, migdalele, mixul de seminte, sos de soia, ghimbir ras, putin pesmet si ceapa caramelizata. Se adauga treptat putina faina pana ce compozitia e potrivita pentru chiftelute. Eu am adaugat 1 lingura.
3
Compozitia am facut-o mingiuti mici cu ajutorul unei lingurite, dupa care le-am dat prin pesmet. Se prajesc in baie de ulei si se servesc ca aperitiv cu ceapa verde tocata, chiar si sos de soia.
4
Pofta buna! Era sa uit. Se servesc cu betisoare de bambus si nu cu furculita :)