Ev-Dish

Cheesecake cu afine

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Nu sunt cel mai mare fan al dulciurilor dar sunt cateva feluri care imi plac foarte, foarte mult. Iar pentru masa copioasa de Craciun am ales sa fac un desert usor, un cheesecake. Un deliciu simplu de gatit si nici nu are nevoie de coacere. Spor dragii mei!

Ingrediente

400 gr biscuiti
200 gr unt
700 gr crema branza
250 mascarpone
200 gr zahar brun
1 plic de gelatina
100 ml lapte
200 gr afine
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se topeste 170 gr unt si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Restul untului il vom folosi la tapetat.
2
Biscuitii se piseaza fie pe blender, sau intr-un prosop cu un sucitor, orice ustensila din bucatarie ce va ajuta.
3
Se adauga untul peste biscuiti, dar dupa ce a ajuns la temperatur camerei. Se adauga 1 lingura de zahar si se amesteca bine pana se intrepatrunde untul in biscuiti.
4
Se tapeteaza cu unt o forma de tarta cu fund detasabil. Se adauga compozitia de biscuiti si se preseaza usor cu mainele umede pana devine blatul uniform si drept. Se da la frigider pana se face si crema.
5
Se pune gelatina in lapte, si dupa se pune pe foc pana ce aceasta se dizolva. Nu se ajunge la fierbere, ci lichidul va fi cald.
6
Se freaca foarte bine branza cu mascarpone si zaharul ramas. Se adauga si laptele cu gelatina si se amesteca din nou. Acest amestec il puteti face si la blender daca va este mai usor.
7
Se adauga crema peste blatul de biscuiti, se adauga afine din loc in loc si se da la frigider macar 2 ore.
8
Delicios si usor. Pofta buna!