Ev-Dish

Cartofi cu branza si ou

  • recipe image cover
  • recipe image cover

STERGE

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Cu siguranta am mai zis ca sunt cel mai mare fan al cartofilor asa ca azi dimineata m-am gandit la un mic dejun consistent ce desigur sa contina si cartofi. Ce poate fi mai traditional decat cartofi, branza si oua? Acestei retete acasa noi ii zicem “meniul”. Daca are si un nume, va imaginati cat de des o gatesc nu? Nu e neaparat sa o mancati doar la mic dejun, se poate servi si la pranz cat si intr-o seara in care nu aveti chef de ceva mai complicat sau pur si simplu va e pofta de cartofi. Eu am trecut-o la mic dejun deoarece este foarte consistenta. Desigur ca acest fel poate ar fi mai gustos daca si cartofii ar fi prajiti, dar sunt mai sanatosi la cuptor 🙂 E cel mai simplu de facut si nu dureaza mult. Spor!

Ingrediente

10 cartofi
Branza rasa
30 ml ulei de masline
4 oua
Sare
Piper
Patrunjel
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se spala cartofii si se taie ca pentru cartofi pai.
2
Intr-o tava se pune hartie de copt, se adauga cartofii, iar peste ei se picura uleiul de masline. Se da tava la cuptorul incins.
3
In timp ce cartofii incep sa prinda o culoare aramie, se fac ouale ochiuri moi (nu uitati sa asezonati si ouale). Cand cartofii sunt gata, se adauga branza rasa si se mai lasa la cuptor cateva minute pana ce aceasta se topeste.
4
Se serversc cartofii asezonati si presarati cu patrunjel, se mai adauga putina branza rasa si peste se adauga ouale. Pofta buna!