Ev-Dish

Cartofi acordeon cu sos de ciuperci

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Cel mai mare fan  al cartofilor eu sunt 🙂 Asa ca azi fac cartofi la cuptor cu un sos de ciuperci, simplu de gatitsi sanatos. Recunosc, prima oara cand am mancat asa cartofi, au fost facuti de sora mea. De la ea am furat reteta, eu doar am adaugat sosul. Trec la gatit, spor si voua! Mie deja imi ploua in gura 🙂

Ingrediente

9 cartofi
1 ceapa
6 catei usturoi
300 gr ciuperci
200 ml smantana
200 gr Kaiser
200 gr cascaval ras
Rozmarin
Ulei
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata si se spala cartofii.
2
Se taie “aproape felii” cartofii, adica nu se taie pana la capat, ci se lasa aproape 1 cm pentru a nu se desprinde de restul cartofului. Eu m-am ajutat cu niste bete chinezesti.
3
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
4
O parte mica din ceapa si usturoi se introduce printre “feliile” de cartofi. La fel se procedeaza si cu 2 ciuperci curatate, spalate si taiate felii.
5
Se aseaza cartofii intr-un vas pe hartie de copt. Se asezoneaza, se presara rozmarin si se picura putin ulei peste ei. Se dau la cuptor aprox. 45 min. Inainte cu cateva minute de a scoate cartofii din cuptor, presarati pe ei cascavalul ras. Topindu-se in cuptor prinde o crusta frumoasa.
6
Ceapa si usturoiul ramas se pun la calit in putin ulei.
7
Ciupercile se curata, se spala si se toaca marunt. Se adauga in tigaie cand ceapa devine lucioasa. Se asezoneaza.
8
Dupa ce s-au facut ciupercile se adauga smantana, se amesteca si se mai lasa pe foc cateva minute. Se mixeaza la robot sosul.
9
Intr-o tigaie incinsa se adauga kaiserul taiat pana ce se rumeneste.
10
Peste cartofi se adauga sos si cateva bucatele de Kaiser.
11
Pofta buna!