Ev-Dish

Bors de peste

  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Nu multi sunt fani la bors de peste. Eu una sunt! Asa ca azi fac bors de peste. M-a cucerit intr-un concediu in Muntenegru iar de atunci gatesc si eu foarte des. Conteaza mult pestele desigur sa fie proaspat dar si sa ai putina rabdare pana e gata 🙂 E o exploxie de gusturi fantastice. Spor la gatit!

Ingrediente

1 cap de crap
1 cap de somon
2 fileuri mari de crap
2 cepe
2 morcovi
1 bucatica dintr-o telina
1 radacina de patrunjel
1 radacina de pastarnac
1-2 cani de bors (in functie de cat de acru il preferati)
2 conserve rosii in suc propriu
1 legatura ceapa verde
2 foi de dafin
2 pumni de orez
Patrunjel
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata si se spala legumele. Se taie in bucatele mici pentru a fierbe cat mai repede.
2
Pestele se spala si se curata (branhiile trebuie scoase).
3
Se pun toate legumele la fiert in apa cu putina sare. Se adauga si foile de dafin. Dupa aproximativ 1 ora se adauga si pestele.
4
Se lasa la fiert pana pestele este gata (ies ochii), inca aprox. 20 min. Aici depinde de gusturi  eu scot legumele din ciorba cu o spatula pentru ca imi place sa simt gustul pregnant de peste.
5
Cand pestele este fiert, se adauga conservele de rosii, orezul si borsul (fiert in prealabil). Se mai lasa la fiert pana orezul este gata.
6
La final se adauga ceapa verde tocata marunt si usor calita intr-o tigaie in putin ulei.
7
Se mai adauga in ciorba piper si patrunjel tocat marunt.
8
Pofta buna!