Ev-Dish

Biftec tartar

  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi am avut chef de a manca carne si am facut biftec tartar. Biftecul tartar se traduce drept friptura cruda si se gateste din carne de vita. Numele se datoreaza poporului tatar. Ei consumau carne cruda, tinuta la presat sub saua calului. Nu multi sunt amatori din cauza carnii crude, dar merita incercat, pentru ca are o aroma si textura deosebit de fina. Si eu inainte de a manca prima oara am fost reticenta, dar am gustat fara sa stiu ce e. 🙂 Si mi-a placut maxim. Este foarte important sa aveti grija de unde procurati carnea si ouale. Trebuie sa fie proaspete. Usor de facut si delicios, sa ii dam drumul la treaba. Spor!

Ingrediente

400 gr muschi de vita
2 castraveti murati
1 ceapa mica
2 oua
1 lingurita mustar
1 lingurita ulei de masline
1 lingurita sos Worcestershire
1 lingurita sos tabasco
Sare
Piper
Patrunjel
Paine
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se taie si se toaca marunt carnea de vita pana ce arata ca o pasta. Intr-un castronel se adauga si se amesteca sosurile, uleiul, mustarul, sare si piper. Se adauga peste carne, se amesteca si se pune in frigider pana la servire.
2
Intr-o tava, se pune hartie de copt, se adauga painea, se asezoneaza, se adauga putin patrunjel, putin ulei de masline din loc in loc si se da la cuptor 10-15 min. (Daca va e greu, puteti servi si cu paine prajita).
3
Ceapa si castraveti se toaca marunt. Eu le-am servit in niste linguri chinezesti mai adanci.
4
Carnea se aseaza in farfurie cu un inel pentru modelare (iar daca nu aveti puteti folosi in castronas micut sau chiar puteti modela carnea cu mainile umede). Se preseaza usor carnea cu 1 lingura/lingurita, pentru a crea o mica adancitura ce va tine oul stabil si nu va curge.
5
Peste carne se adauga un galbenus de ou. Se adauga in farfurie ceapa tocata, castravete tocat si feliile de paine.
6
Pofta buna!