Ev-Dish

Aripi de curcan cu sos de bere si smantana

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Azi gatesc ce am gasit in frigider si anume niste aripi de curcan. Si langa ele am vazut berea, 🙂 asa ca fac aripi de curcan cu sos de bere. Un “secret” al mancarii mele este alcoolul (berea si vinul). Ele fragezesc carnea si ii dau o aroma fantastica. Ca si garnitura (tot pentru a mai goli lada frigorifica) am ales o salata de ardei copti. Puteti sa o inlocuiti cu o mamaliguta sau chiar paine prajita. Ma pun la treaba caci nu mai pot de foame. Spor si voua!

Ingrediente

8 aripi de curcan
2 cepe
6 catei de usturoi
1 morcov
2 foi de dafin
1 caserola mica de ciuperci
300 ml smantana
2 pahare de bere blonda
1 salata de ardei copti (optional, puteti folosi ce garnitura doriti)
Ulei de masline
Patrunel
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curate ceapa si se taie rondele. Se spala si se curate morcovul si se da pe razatoare. Se curata 3 catei de usturoi si se taie felii.
2
Se pun legumele intr-o oala, peste ele se adauga aripile de curcan taiate (ocupa mai mult spatiu intregi si mai ai si toate sansele sa te stropesti cand mananci :) ), foile de dafin, sare, piper, apa cat sa le acopere cu 3 degete si se dau la fiert.
3
Separat in putin ulei de masline se adauga usturoiul ramas tocat si ciupercile curatate, spalate si taiate felii. Se asezoneaza si se iau de pe foc cand sunt gata.
4
Dupa ce au fiert aripile cu legume si apa a scazut, se adauga berea si se mai lasa la fiert, pana ce sosul scade iar. Cand a scazut destul de mult, se adauga ciupercile, smantana, patrunjelul si se amesteca. Se mai lasa putin pe foc pana ce sosul prinde consistenta.
5
Ca si garnitura eu am folosit o salata de ardei copti conservati de mine. Insa puteti servi acest fel si cu mamaliga sau chiar cu paine prajita.
6
Pofta buna!