Ev-Dish

Ardei umpluti cu pui si legume

  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Imi place mancarea traditionala, dar nu pot zice ca sunt cel mai mare fan. Din acest motiv am adaptat-o putin la gustul meu. Singurul fel traditional de care nu ma pot satura nici gand, RACITURILE 🙂 Dar azi nu despre racituri e vorba, ci despre ardei umpluti. Si umpluti cu o altfel de umplutura decat cea de sarmale si anume pui cu cateva legume. Trec la treaba. Spor si voua!

Ingrediente

1 piept de pui
3 ardei grasi
2 cepe galbene
4 catei de usturoi
1 caserola mica de ciuperci
1 legatura ceapa verde
5 linguri de zacusca
Ulei
Patrunjel
Cimbru
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Se curata ceapa galbena si usturoiul. Se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei.
2
Intre timp se taie cuburi mici pieptul de pui si se adauga peste ceapa cand aceasta devine lucioasa. Se asezoneaza si se amesteca.
3
Se curata si se spala ceapa verde, dupa care se toaca. Se adauga atunci cand puiul incepe sa fie facut. Se amesteca.
4
Se curata, se spala si se toaca ciupercile. Se adauga peste pui si ceapa, si se lasa pe foc pana sunt si ciupercile facute. Se adauga zacusca, piper, verdeata, sare doar daca mai e cazul, se amesteca sa prinda consistenta sosul si se opreste focul.
5
Se spala ardeii si se taie partea cu codita incat sa fie un capac. Ardeii se curata de seminte in interior si se umplu cu compozitie de legume si pui. Se pun intr-un vas de lut si se dau la cuptor aprox. 40 min. pana ce ardeii prind o culoare frumoasa.
6
Pofta buna!