Ev-Dish

Aluat crocant cu sunca

  • recipe image cover
  • recipe image cover

BOOKMARK

PRINT

DELICIOUS

Descriere

Un aperitiv al naibii de simplu, rapid si gustos: aluat cu putina sunca si unt. Nu va mai zic spor, caci pana va zic e si gata aperitivul 🙂

Ingrediente

1 aluat decongelat de pizza
1 caserola de junca
100 gr unt
Ulei de masline
1 lingura de faina
Patrunjel
Sare
Piper
* Ești la cumpărături? Bifează ingredientele puse deja în coș!

Directions

1
Pe un blat, se presara 1 lingura de faina.
2
Se intinde aluatul, se pun felii de unt din loc in loc, se asezoneaza si se adauga feliile de sunca una langa alta.
3
Se taie aluatul cu unt si sunca pe lung fasii si mai subtiri dar si mai groase. Cele subtiri se impaturesc precum un cordon suprapus de la o latime mai mare pana la cea mai mica posibila, iar pe mijloc se pune o scobitoare pentru a se pastra forma la cuptor. Cele mai groase se ruleaza precum un covor.
4
Intr-o tava se pune hartie de copt, se adauga aluatul cu unt si sunca, se presara putin ulei de masline si se da la cuptor aprox. 20-30 min. pana ce se rumeneste.
5
Pofta buna!